Welcome to your IPv6 help site
Als een beheerder bent u verantwoordelijk dat de gebruikers van uw diensten toegang zullen krijgen tot de IPv6 wereld. U zult informatie moeten verzamelen wat IPv6 is, wat het voor uw diensten betekent en wat u moet doen om het voor uw diensten beschikbaar te stellen. Het liefst te vroeg dan te laat.

Er zijn drie belangrijke stappen te noemen tot de IPv4 adressen op zijn:
  • Er zijn nog genoeg IPv4 adressen
  • De IPv4 adressen zijn op bij IANA maar de RIR's hebben nog voldoende
  • De IPv4 adressen zijn zover op dat de RIR's aan de laatste blok is toegekomen
De tweede fase zal begin februari 2011 beginnen. Daarmee zijn we de eerste fase dus al gepasseerd. In de tweede fase zal er nog geen aangepaste beleid zijn voor het uitdelen van IPv4 adressen naar eindgebruikers. RIR's zullen echter wel strenger controleren of de adressen ook werkelijk nodig zijn. Een paar maanden tot een jaar later zal de derde fases beginnen. Per RIR is dit verschillend. In deze fase zal het uitdelen van IPv4 adressen waarschijnlijk beperkt worden. Zeker is dat de helft van de dan nog beschikbare adressen gereserveerd zullen worden voor toekomstig gebruik. Het gevolg is dat op dat moment de nieuwe aanvragen alleen nog maar IPv6 adressen kunnen krijgen.

U als beheerder moet zich verdiepen in IPv6 al in de tweede fase. Wacht u ermee totdat u niet anders kan, zoals in de derde fase of daarna, dan bent u waarschijnlijk te laat. U loopt dan achter en uw gebruikers zullen weglopen omdat u geen IPv6 kunt leveren.

Zie voor meer informatie op de site van RIPE.
Jouw IP is 54.81.112.7
Je gebruikt nog steeds IPv4. Je kan vast wel wat hulp gebruiken om IPv6 te installeren!
E-mail igor@ipv6-help.nl voor meer informatie.